Preparatie

Wit-Flowerbulbs heeft de mogelijkheid om tulpenbollen te prepareren voor de broeierij. Dit doen wij voor tulpenbroeiers in Nederland, maar ook voor tulpenbroeiers in het buitenland. Ook kunnen wij bollen ontvangen en prepareren voor exporteurs.

Onze cellen zijn voorzien van ethyleen meters. Deze meters meten het ethyleen gehalte in de koelcel en stellen hier de hoeveelheid verse lucht toevoer op af. Op deze manier wordt geprobeerd zo min mogelijk te verversen om zo min mogelijk energie te verbruiken. Ook zijn onze cellen voorzien van een ozon installatie, om zo schimmelvorming op de tulpenbollen tegen te gaan.

Met prepareren wordt de koude periode nagebootst in een koelcel. Een tulp heeft een koude periode nodig om tot bloei te komen. Normaal krijgen tulpen hun koude periode gewoon buiten gedurende de winter. Als men tulpen geen koude periode zou geven, zouden tulpen pas in april of mei tot bloei komen. Door tulpen een koude periode te geven worden tulpen vervroegd. De koude periode bij tulpen begint als tulpen bij een temperatuur onder de negen graden zijn. Tulpen hebben een koude periode nodig van 10 tot 16 weken. Zodra de tulpen de koude periode gehad hebben zijn deze klaar om gebroeid te worden.